Cara Mudah Menambah Tenaga Bagi Lelaki dan Wanita Tanpa Amalkan Jamu

Dalam menghadapi pelbagai cabaran hari dari awal pagi hingga malam menjelma, ramai yang mengadu keletihan dan berasa lesu. Bagaimana nak melayan kerenah anak-anak yang inginkan perhatian dalam keadaan begitu.

Antara punca yang menjadikan seseorang tu berasa letih dan tidak bertenaga ialah;
  • Tidak cukup tidur. Tidur yang disarankan adalah 7-8 jam. Pastikan anda mendapat tidur yang berkualiti dan bangun pagi dengan keadaan kembali segar.
  • Suka Tinggalkan Sarapan. Penting untuk makan atau minum sesuatu pada waktu pagi sebelum memulakan aktiviti pada hari tersebut. Ia membekalkan oksigen dan seterusnya membuatkan anda lebih fokus.
  • Diet Yang Tak Seimbang. Cuba semak kembali corak pemakanan anda. Adakah anda mendapat cukup nutrisi yang diperlukan oleh tubuh? Kekurangan nutrisi yang penting boleh menjadi punca kekurangan tenaga.
  • Dehidrasi. Dalam cuaca yang tak menentu sekarang, elakkan dari terlalu lama terdedah di bawah terik matahari  dan cubalah untuk minum air secukupnya. Pada waktu anda berasa dahaga, minum air segera kerana ia petanda tubuh telah terhidrat.
  • Terlalu Banyak Kafein. Sememangnya minuman berkafein ni bila diambil dalam kadar yang kecil pada mulanya boleh membantu anda untuk lebih segar dan membantu meningkatkan konsentrasi namun lama kelamaan kesannya tak begitu. Kafeinyang diambil dengan banayak akan menyebabkan jantuung anda berdegup laju dan tekanan darah meningkat. Ada kajian yang mengatakan ia boleh membuat kita lemah. Jadi, perlahan-lahan tinggalkan minuman berkafein ok.
Dalam kes Puan Asmida, beliau merupakan seorang pengurus restoran yang menuntut beliau untuk bekerja selama 10 jam sehari. Lama tu. Kalau waktu kerja biasa pun 8 jam je kan.

Jadi, dengan cuaca yang tak menentu dan rutin yang memenatkan, telah menyebabkan beliau  letih, lesu, lemah tenaga, mengantuk dan moody.

Apa yang beliau buat adalah mengamalkan Set Energy Booster Shaklee iaitu 
  • Ostemetrix
  • Performance Drink

Jom tonton cerita selanjutnya apa yang terjadi selepas tu...


Jadi anda nak cuba?

Hubungi attiey jika nak tanya apa-apa soalan berkaitan Ostematrix atau Performance Drink ni.

Free Consultation istimewa untuk customer Attiey…terima kasih!
Attiey Call/Whatsapps/Sms; 0139218084

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...