Cara Hilangkan Stress Dengan Kos Yang Rendah

Assalamualaikum

Dengan segala benda yang semakin meningkat harganya tak mustahil akan membawa kepada peningkatan masalah tekanan atau pun stress di kalangan kita.

Itu belum lagi kita fikirkan masalah sosial dan tekanan di tempat kerja lagi.



Tapi tahu tak, ada cara untuk hilangkan stress dengan kos yang minima sebenarnya. Tak perlu bercuti hingga ke luar negara pun.

Biasanya apa yang kami sekeluarga lakukan adalah luangkan masa di halaman rumah bersama-sama buat seketika. Dalam 1 hingga 2 jam. Buat apa? Adakalanya melihat tanaman, layan anak-anak bermain atau sekadar membaca majalah.

Taman juga memberi ketenangan jika kena pada masanya. Waktu pagi atau petang adalah waktu yang sesuai yntuk beriadah. Lupakan seketika perkara yang membuatkan kita rasa tertekan.

Elakkanlah ke tempat-tempat yang boleh mengeluarkan belanja di luar bajet kita. Contohnya jangan pergi ke pasaraya yang sedang mengadakan jualan murah atau promosi. Bimbang pula jika berbelanja lebih, masalah lain pula timbul kecuali memang kita ni jenis yang memang ikut bajer strictly. Hehe.

Amalkan pemakanan yang seimbang kerana makan secara berlebihan boleh mengundang rasa tertekan juga. Adalah lebih baik untuk mengambil Vitamin B Complex. Mengapa?

Jom attiey cerita bagaimana B Complex Shaklee mengurangkan stres?

1.Vitamin B1~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan, menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma.

2.Vitamin B2~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

3.Vitamin B3~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi.

4.Vitamin B5~Asid Pantothenic memainkan peranan yang penting dalam melegakan tekanan/ stress. Sebab tu ia juga disebut seba "vitamin anti-tekanan,".

Penting untuk pengeluaran hormon yang berkaitan dengan tekanan yang dihasilkan dalam kelenjar adrenal, menurut University of Maryland Medical Center. Vitamin B kompleks boleh membantu memulihkan kelenjar adrenal daripada stress.

5.Vitamin B6~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi, mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya.

Perubahan dalam tahap serotonin boleh mengubah mood dan menjejaskan keupayaan seseorang untuk menghadapi tekanan / stress

6.Vitamin B12~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

7.Biotin~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit



Vitamin ni murah je.Sebotol B Complex mempunyai 120 tablet dan hanya berharga RM53.75 sahaja. 120 tablet tu untuk penggunaan 4 bulan tau.

Hubungi attiey untuk pertanyaan dan pesanan.
0139218084.
0139218084

Nanti attiey bagi konsultasi percuma khas untuk anda yang hubungi dan order dengan attiey.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...