Ibu Hamil Cepat Lupa?

Assalamualaikum

Korang pernah tak alami keadaan mudah lupa semasa hamil terutamanya pada trimester akhir?

Tahu tak kenapa jadi macam tu?

Kajian dari Royal Australian & New Zealand College of Obstetricians and Gynaecoligist, Auckland mendapati ibu hamil di trimester 3 sangat mungkin mengalami penurunan memori, seperti melupakan pesan yang disampaikan oleh orang lain atau kesulitan memahami maklumat yang diperolehi.

Puncanya adalah pola hidup yang berubah. Misalnya kurang rehat atau terlalu penat yang secara tak langsung mempengaruhi kemampuan mengingat si ibu.


Tapi, alhamdulillah sebab selepas bersalin, ibu-ibu boleh amalkan Lecithin Shaklee yang merupakan makanan otak dan saraf yang bantu sel otak berkembang. Jadi, masalah lupa boleh dikurangkan.

Selain tu, Lecithin ni bagus untuk membantu mengurangkan bengkak susu ibu ketika berpantang. Takdelah ibu sampai demam bila bayi kurang menyusu nanti.

Berat badan pun boleh kembali ideal kerana ia merupakan pelarut kolestrol dan lemak. Sebagai pengemulsi lemak, Lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.

Hubungi attiey kalau u'olls nak dapatkan Lecithin ni atau Set Slim je terus. Sebarang pertanyaan pun boleh hubungi attiey di 0139218084

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...