5 Kesalahan Alas Bedak Yang Sering Wanita Lakukan

Make up bagaikan satu kemestian bagi sebahagian besar wanita. tanpa make up, ada yang merasakan macam ada yang tak lengkap.

Raisha pun dah pandai minta nak bersolek sekarang ni. Nak bedak, minyak wangi dan melompat gembira bila attiey sapukan lipstick di bibir comelnya tu. Sekali sekala melayan..

Bercakap tentang make up, u'olls mesti guna alas bedak kan? Tapi tahu tak bahawa ada 5 kesalahan yang biasa dilakukan berkaitan alat make up ini?



1👉 Mencuba alas bedak dalam cahaya yang salah.

2👉Salah memilih tekstur (matte untuk kulit kering, water based foundation untuk kulit berminyak)

3👉Formula alas bedak yang mengelirukan

4👉Lupa menyapu pada leher. Bagi yang bertudung mungkin selamat namun adalah sebaliknya bagi yang freehair kerana tona kulit akan nampak berbeza.

5👉Tidak membeli alas bedak mengikut keperluan.

Pastikan alas bedak kita tu tidak disimpan terlalu lama untuk kesihatan kulit kita juga.

Jika kulit anda bermasalah, boleh cuba Set Penjagaan Kulit Nutriwhite untuk lebih yakin dan pastinya lebih menyerlahkan kecantikan.





Hubungi attiey 0139218084 jika ada sebarang pertanyaan @ pesanan Set Kecantikan Shaklee Nutriwhite atau Enfuselle.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...