Kenapa Harus Cari Nutriferon Bila Nak Turunkan Suhu Panas Akibat Demam?





Pernah tak terbaca tentang nutriferon dan testimoni-testimoni yang menyokong dan puji khasiat Nutriferon ni?

Dulu, masa saya belum jatuh cinta dengan Shaklee, bila demam je cari paracetamol...bila selsema je paracetamol.. bila sakit kepala pun paracetamol jugak yang kuhadap walaupun tahu tak elok.

Tapi, sejak berkenalan dengan Shaklee kan... baru kutahu ada satu produk yang bernama Nutriferon mampu membantu saya menjauhi Paracetamol itu bila tak sihat... Sayang sangat.

Apa Benda Nutriferon ni?

 






Mereka yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembuh sangat digalakkan untuk mengambil nutriferon.
 
Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?
1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.
3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
5. Mereka yang sering stress.
6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.
 
Bagaimana Nutriferon melakukan tugasnya?

NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!
Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama,untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan:-
  • Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
  • Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
  • Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
  • Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

Manfaat NutriFeron

  • Menguatkan sistem imun dalam masa 3 hari. Penelitian menunjukkan bahwa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan sistem imun tubuh secara keseluruahan dengan mengerahkan sistem pertahanan dalam tubuh.
  • Melawan kanker dan tumor. Interferon alami mengandung polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanker.Ia juga mampu mengurangi ketidaknyamanan pada waktu rawatan kemoterapi.
  • Melindungi dari influanza. Ia mengimbangi kepada respon alergi lingkungan dan pencemaran udara, melindungi dengan efisien dari virus, mikroba termasuk flu, flu, alergi, peradangan dan influenza.
  • Memperlambat penuaan. Formula Nutriferon merangsang produksi makrofag untuk mengurangi radikal bebas, virus dan kuman. Justru, sel-sel akan menjadi lebih sehat.
  • Mengurangi infeksi oleh pasien-pasien Hepatitis B & C-Efektivitas NutriFeron dalam memerangi virus akan mengurangi infeksi dan meminimalkan ketidaknyamanan seperti kembung perut, rasa mual, muntah kepada pasien-pasien hepatitis B dan C
  • Membantu mengurangi PMS-terbukti secara klinis mengurangi gejala yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin yaitu kekakuan waktu haid, sakit punggung, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

Sebab-sebab Kukuh Mengapa Nutriferon Perlu Jadi Pilihan
  1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia- Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
  2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*
  3. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.
  4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.
  5. 40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.
  6. Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™.

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey
*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...