Supplemen Terbaik Buat Ibu-Ibu Yang Kekurangan Susu Badan di Bulan Ramadhan


Saya dah try macam-macam.

Makan itu, makan ini...tapi hasilnya...sedihhh!


Power pumping dah buat..

Lobak putih dah makan...
Halba dah try...
Kurma setiap hari...
Air 3 Liter...

Tapi..... susu masih drop?
Kat bawah ni saya kongsikan "Rahsia Menyusu Di Bulan Ramadhan"


Dah engok sampai habis tak?
Macam yang Puan Salwa share, beliau mengamalkan beberapa tips seperti:
  1. Memastikan agar demand dan supply tidak terganggu (tetap menyusukan si manja + pam)
  2. Minum air dengan secukupnya sekurang-kurangnya 3 liter sehari
  3. Mengelakkan rasa tertekan/ sress dan berfikiran positif bahawa susu tetap cukup untuk anak
  4. Mengambil set asas menyusu Shaklee iaitu
  • Vitalea
  • B-Complex
  • Vitamin C Plus
  • Alfalfa
beserta tambahan ESP dan juga Performance Drink

Kenapa nak kena tambah?
Sebenarnya, ESP ni membekalkan protein kepada tubuh kita yang mana akan menyumbang kepada tenaga yang berpanjangan.

Performance Drink pula membantu tubuh kita mengekalkan cecair dalam badan serta mengelakkan badan kita kehilangan air dengan cepat (ramai atlet mengamalkan Performance Drink ni tau)

Namun, jika anda rasa kuantiti di aas terlalu banyak, anda boleh buat pilihan kedua iaitu seperti yang saya jelaskan di bawah ni. 

Apa kata... cuba supplemen berikut ?



ESP:
  • Memekatkan & membanyakkan susu ibu.
  • Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.

ESP membantu membentuk sel-sel badan kita yang sihat. Sel yang sihat akan dapat menyerap nutrien dari vitamin lain yang kita makan dengan lebih baik. Sekiranya sel kita tidak sihat, vitamin akan mengambil masa lebih lama utk diserap dengan efektif ke dalam badan. Jadi lambatlah sikit baru nampak kesannya.

Sebaiknya ambil ESP sebagai basic vitamin anda. Kenapa perlu pilih ESP Shaklee? Sebab ESP dijamin bersih & selamat kerana ia non GMO – diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) untuk mengekalkan kualitinya. Bonusnya kulit gebu, cantik berseri & lebih anjal daripada biasa.

ALFALFA:

Untuk ibu yang menyusukan bayi pula, alfalfa merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.

Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat. Ianya bergantung kepada keperluan badan si ibu.

AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE.


Ok, dari enam, boleh turun kepada dua tetapi kesan jika ambil semua keenam-enam pastinya lebih cepat berbanding dua tau. 

Pilihan di tangan kita namun harus di timbang tara dengan bajet yang ada. Inshaa Allah, jika berusaha akan dapat jua hasil yang hebat. Selamat menyusu dengan jayanya. 

FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...