Fungsi Vitamin B Complex Lebih Daripada Membekalkan Asid Folic Kepada Wanita Hamil Sahaja

Vitamin larut air yang terkenal dalam membantu bekalkan tenaga kepada kita adalah Vitamin B Complex.

Vitamin B Complex adalah vitamin B yg lengkap dengan 8 jenis vitamin B kesemuanya. Vitamin-vitamin  B ni bekerja sama antara satu sama lain utk membantu kita mengekalkan kesihatan.

Apa faedahnya Vitamin B ni ye?
Wanita hamil je ke yang perlu amalkan nya semata-mata sebab  nak elak anak  kena spina bifida?

Lagi satu persoalan yang famous adalah betul ke Vitamin B Complex ni akan menyebabkan berat  badan naik bagai di pam-pam?

Faedah Vitamin B:
1) Mengurangkan risiko katarak. Katarak ni bila terjadi selaput dalam mata & mengganggu pengelihatan.
2) Untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut
3) Menguatkan imuniti tubuh dengan membantu menjaga sel darah putih.
4) Vitamin anti stress
5) Membantu metabolisma badan terutama hemosystin dan mengurangkan risiko sakit jantung.
6) Menjaga kesihatan tiroid

Bila kita dah ambil Vitamin B Complex, kita kena alert bahawa ia adalah vitamin yg agak 'panas' jd memang kena minum air banyak2 (2-3L sehari). Makan apa jenis vitamin pun  memang kena minum banyak.

Bila kita tak cukup minum air,ia akan menyebabkan kita akan rasa lapar sbb otak kita terima isyarat "lapar" bila sel badan kita perlukan air. Hurm...tulah sebab yg asyik nak makan je.

So,bear in mind okeyh.. KENA MINUM AIR.

Lagi satuuu...control makan jugaks. Hihi.

Ada customer tanya juga kenapa B Complex ni bau dia agak kuat.
Jawapannya adalah kerana Vitamin B Complex Shaklee TIDAK DICAMPUR dengan pewarna atau perasa tiruan. Semuanya semulajadi. tak hairan kalau urine pun berubah bau. Jangan panik. Cuma minum air banyak-banyak.

Cara nak jaga B Complex supaya tak busuk adalah dgn menyimpannya di tempat yg teduh dan sejuk, seperti dalam almari bertutup dan dalam peti sejuk. Jangan sesekali  letak di tempat panas dan terbuka.. Nanti bau dia kuattt sangat.

B complex ni murah je dan berbaloi sebab 1  botol boleh tahan 4 bulan. Jimaaaaatt.



FREE CONSULTATION BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Rafhati Mohamad Napi
♥ HP : 0139218084 ( call/sms/whatsapp/telegram)
♥ Emel : attieymohamad@gmail.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey
 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...