Carseat Paling Banyak Buat Jasa



Salam semua pembaca..
Awal-awal lagi dah tengok senyuman muhammad adib ni...suka tu dapat jalan - jalan sebenarnya.

Nak cerita ceritu pasal carseat tu sebenarnya. Dulu masa pakai viva 1.0 manual kaler hitam tu, kerusi tambahan ni memang sentiasa ada kat sebelah tak pernah bukak. Sebab apa? Masa tu kakak travel 24-27km everyday, every morning p teman umi kje kat husm sinun.

Inilah carseat yg paljng banyak berjasa sebab bila umi resign n dtg shah alam ni...carseat ni jugakla yg jd pembantu umi dudukkan kakak lpas umi dpt kje n kakak umi letak kat nursery.

Macam-macam kenangan klo nak cerita. Ada satu masa tu kakak nak kluar dari carseat waktu umu tgah drive kat highway. Federal highway. Gelabah umi.

Sekarang umi guna untuk adib pulak. Almost 5 yo, seatbelt dia masih ok cuma kpala dia je dah patah tp boleh lagi nak pkai.

Sekarang umi tgah fikir camane nak letak 2 carseat bila balik kg. Yela, anak snak dah besar. Kadang2 bila abinya drive, suka sangat si adib & kakak berdiri kat armrest. Kalau brake kan bahaya.

Pepun, carseat biru tu masih jadi salah satu pilihan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...