Kebaikan Omega Guard Shaklee Yang Patut Anda Tahu

Assalamualaikum warahmatullah

Kali ni saya nak sharing dengan anda tentang fakta mengenai Omega Guard Shaklee




OmegaGuard mengandungi rangkaian penuh 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu Eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexaenoic acid (DHA), alpha-linolenic acid (ALA) dan lain-lain.

* Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 990mg asid lemak omega 3.


 Kesan kesihatan Omega 3 ini lebih cenderung datang daripada komponen EPA dan DHA.

Antara kebaikannya termasuk lah:

  •  Membantu mengurangkan kolestrol jahat/triglycerides dan membantu meningkatkan paras  kolestrol yang baik (HDL) yang diperlukan oleh badan.
  •   Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
  •   Membantu mengurangkan risiko serangan jantung, membantu mengelakkan sakit jantung.
  •   Membantu mengawasi aras diabetes
  •   Membantu mengurangkan kesakitan akibatarthritis.
  •   Membantu misi mengurangkan berat badan
  •   Membantu melindungi daripada osteoporosis.
  •   Membantu mengurangkan risiko penyakit berkaitan mental seperti tekanan, schizophrenia, ‘bipolar disorder’
  •  Membantu mencairkan kahak
  •  Membantu meningkatkan sistem pertahanan secara keseluruhan
  •  Bagus untuk perkembangan IQ yang sihat
  •  Membantu kanak-kanak ADHD
  •  Membantu individu yang mengalami asthma

Antara sumber makanan yang mengandungi Omega 3:

  •  Makanan laut [ Ikan (salmon, tuna, mackerel,sardin), alga, krill
  •  Tumbuhan
  •  Kekacang, Minyak kacang

Kesan kekurangan Omega 3/OmegaGuard:

  •  Simptom seperti pitam, daya ingatan yang merosot, kulit kering/dehidrasi, masalah jantung, depresi, peredaran darah yang terganggu.
  •  Membawa kepada penyakit mental dan masalahkesihatan fizikal yang serius.
  •  Mengundang kepada pertumbuhan sel kanser(seperti kanser prostat dan kanser payudara)
  •  Ibu-ibu hamil yang kekurangan omega 3, akanmempengaruhi kandungan DHA fetus yang seterusnya mempengaruhi perkembanganIQ/otak anak, kesihatan penglihatan/mata serta gangguan saraf.
  • Kanak-kanak yang kurang aras omega 3 dalam tubuhnya akan mengundang kepada masalah pembelajaran dan perilaku (contohnyatantrums, kesulitan untuk tidur, hyperaktif).

Cadangan  pengambilan:
§          
       1 biji selepas makan tengahari  &  selepas makan makan

§        Kanak-kanak (1 biji setiap hari) (mix dalam hidangan dia/picit ke dalam mulutnya) bagi yang dah besar dah boleh telan tu, bagi aje sebiji kepada dia.

Sesuaiuntuk SIAPA???
  •   Ibu-ibu hamil (trimester ke 2 & ke 3)
  •   Ibu-ibu yang menyusu
  •   Kanak-kanak 1 tahun dan ke atas
  •   Lelaki
  •   Individu yang mengalami masalah kesihatan seperti darah tinggi,aras kolestrol tinggi, diabetes
  •   Warga emas

Mengandungi 90 kapsul

Harga Runcit: RM 136(tak termasuk pos)
 

Rafhati Mohamad Napi 
♥ sms/whatsApp: 013-9218084 
♥ Emel : are_t84@yahoo.com 
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey 

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...