Susu Badan Kurang dan Cara Mengatasinya

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Hampir semua ibu-ibu yang baru melalui pengalaman menyusu bayi akan merasakan bahawa susu mereka tidak mencukupi untuk bayinya. malah jika ditanya mengapa ibu-ibu lebih meyakini susu formula, ada yang mengatakan bahawa susu mereka tiada atau tidak keluar.

Sebenarnya, menurut pandangan sebilangan pakar, jarang berlaku situasi dimana susu ibu tidak cukup.

Bagi ibu yang baru melahirkan, susu yang keluar adalah sesuai dengan permintaan bayi pada waktu itu. jadi, bukan susu yang tidak cukup tetapi ia akan memenuhi permintaan bayi sesuai dengan perubahan dan peralihan bayi itu sendiri.

Mungkin ada masanya sesetengah ibu tidak dapat menghasilkan susu pada tahap maksimum namun jika ibu-ibu memahami proses penyusuan, ia mungkin boleh membantu ibu-ibu untuk mengatasi masalah ini.

Namun begitu, sekiranya ibu-ibu merasakan bahawa semua langkah telah dipraktikkan tetapi masih tidak dapat mencapai tahap pengeluaran susu yang diperlukan, saya ingin cadangkan set penyusuan Shaklee yang telah terbukti dapat membantu menyelesaikan masalah ibu-ibu yang kekurangan susu.

Sebelum itu, kita tonton video ni dulu.


Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Jika kita kaji, faktor kerja yang tidak menentu masih boleh diatasi sekiranya ibu-ibu berzam tinggi untuk menyusukan anak sehingga satu tempoh tertentu.

Seperti yang telah dinyatakan oleh Puan Farah Wahida, antara supplemen yang diambil adalah:

  1. ESP
  2. Vitalea
  3. B-Complex
  4. Ostematrix
  5. Alfalfa
Boleh tambah ( Set Premium)  :  Vitamin C
 
 


Untuk penerangan lanjut secara PERCUMA, boleh hubungi saya dan saya akan guide mengikut bajet anda.

Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...