Set Selepas Bersalin Shaklee Beri Banyak Kebaikan Buat Ibu Dalam Pantang

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah, Muhammad Adib dah masuk 11 bulan. namun tempoh tu rasa macam baru semalam je melahirkan budak comel ni.

Apapun, pengalaman bersalin anak kedua tak sama dengan si kakaknya. Mungkin faktor pengalaman memainkan peranan kan.

Selain tu, pengalaman selepas bersalin pun sangat berbeza. Kalau si kakak dulu, Raisha, masa tu ati belum kenal lagi dengan Shaklee jadi produk jamu dan set-set di kedai adalah menjadi pilihan utama.

Sebelum ambil jamu-jamu tu semua, study dulu sikit-sikit dan terdetik rasa risau sebab nak susukan Raisha masa tu kan, mana boleh makan jamu, nanti akan buat anak cirit-birit. Kemudian, ada lagi yang kena pakai tampal-tampal kat perut, dahi, badan semua. Ati ni memang alah dengan benda berdebu tapi sebab tengah pantang, buat jugakla kan sapu tepek semua tu cuma nak tahan gatal Allah saja yang tahu. Tu pun tak sampai ke tengahari. Banyak yang ati cuci sejam dua lepas tu. Lagi satu, sakit kepala juga sangat menganggu selain dari luka yang lambat sembuh dan lenguh-lenguh badan..huhu

Ati cerita pengalaman ati la ni kan. Bagi yang selesa dan okay, teruskan.

So, untuk pengalaman bersalin adib, lain ceritanya tau. Ati dah tak nak buat lekat tampal semua tu dan ati cari satu produk yang simple tapi berkesan. Terdetik di hati untuk cuba produk Shaklee iaitu Set Selepas Bersalin Shaklee yang terdiri daripada Zinc Complex, Esp, Vitalea, Vita-C, dan B Complex.

Secara kasar, ati boleh bagitahu :

Zinc- Untuk mengubati luka-luka dalaman
Esp - Membekalkan tenaga dan juga banyakkan juga pekatkan susu
Vitalea- Ini Multivitamin untuk boostkan tenaga ibu-ibu. ( banyak lagi)
Vita-C - Untuk kulit, imun ibu serta kolagen
B-Complex - Kekalkan kecergasan ibu-ibu dan penting untuk pertahanan badan, perlu untuk urat saraf




Ibu Muda Ini Serik Nak Beranak Lagi Sbb Seksa Pantang. Apa Yg Buat Dia Berubah? from iReach HD on Vimeo.
Rafhati Mohamad Napi
♥ sms/whatsApp: 013-9218084
♥ Emel : are_t84@yahoo.com
♥ Fb: http://www.facebook.com/attiey
 
*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...