Bagaimana Shaklee Membantu Anda Mengatasi dan Mengurangkan Stress?
Setiap hari kehidupan kita sentiasa dipenuhi dengan kesibukan, baik dirumah ataupun di tempat kerja. Menjalani tanggungjawab dan memenuhi keperluan hidup yang sentiasa berubah adalah antara punca terjadinya tekanan perasaan . 

Antara sebab terjadinya tekanan mental adalah:-
  •   Masalah kewangan
Wang merupakan satu aset yang penting bagi seseorang individu menjalani kehidupan dengan lebih sempurna. Tanpa wang, apa yang dihayati tidak akan tercapai. Manusia selalu menjadi sakit jiwa jika hidup tanpa wang. Tambahan pula, masalah kewangan ini meliputi hutang piutang yang banyak dan terpaksa menanggungnya.
  • Masalah kekeluargaan
Hubungan suami isteri yang tidak harmoni kerana kurangnya komunikasi dan tidak boleh bertolak ansur. Ini secara tidak langsung, boleh menjadi tekanan perasaan dalam keluarga. Hubungan dengan anggota keluarga yang lain seperti mertua dan saudara mara lain juga boleh menimbulkan masalah sekiranya tidak dikendalikan dengan betul.
  • Mengidap penyakit fizikal
Seseorang yang mengidap penyakit fizikal yang teruk atau berpanjangan boleh menyebabkan tekanan yang dialami akan bertambah buruk,    
  • Masalah dalam pekerjaan
  Pekerjaan boleh menjadi punca tekanan mental sekiranya ia tidak dikendalikan dengan baik. Jenis pekerjaan,beban kerja,keadaan tempat kerja yang tidak selesa dan peranan yang tidak sesuai atau kurang penghargaan adalah antara tekanan di tempat kerja. Hubungan dan komunikasi dengan rakan sekerja yang tidak harmoni ditambah dengan peraturan di tempat kerja yang tidak jelas juga merupakan punca tekanan.

Jom berkenalan dengan Ostematrix Shaklee yang membantu anda mengatasi stress dan memberi pulangan yang baik untuk kesihatan anda.Ostematrix Shaklee telah dirumus untuk mengimbangi tekanan darah ; memelihara denyutan jantun, impuls saraf, penenang saraf ; menggalakkan tidur yang selesa; membaiki jantung yang berdebar ; gementar , mimpi buruk dan stress.

Lagi satu, jangan tak tahu yer. ia juga membaiki depresi, mood swing sakit kepala dan pitam.


Yup ! hentikan stress anda sekarang sebelum ianya makin memburuk.
Hubungi ati untuk konsultasi percuma dan cara pengambilan yang berkesan. InsyaAllah.

 
 ***********Jika Berminat nak dapatkan produk Shaklee...nak Jadi Ahli************
 RAFHATI MOHAMAD NAPI (ID 869588) 
 SEBARANG PERTANYAAN: SMS@WHATSAPP: 013 9218084 - bila-bila masa pun boleh je Facebook : Attiey Mohamad

 *Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...