Bantu Suami Yang Kepenatan Dengan Shaklee Set A ( Optimum Set)

Kasihan bila melihat suami lena kepenatan setelah seharian berada di pejabat. Bila masa suami nak melayan anak-anak dan sebagainya?

Penat dan lesu, itu dah menjadi sebahagian dari kehidupan kita sekarang ni. Kemungkinan disebabkan oleh..

 • Pengambilan makanan yang tidak seimbang
 • Selalu mengambil makanan rapu dan fastfood
 • Tidak mengamalkan senaman
 • Kerja yang stress
 • Tidak cukup rehat dan tidur


Keadaan lesu ini jika dibiarkan ia boleh memberi kesan kepada kehidupan seharian, produktiviti kerja dan hubungan kekeluargaan. Kerana mereka yang mengalami kelesuan melampau ini biasanya:

 • Senang dilanda murung
 • Sentiasa gelisah
 • Cepat marah
 • Kurang sabar
 • Kurang dapat memberi tumpuan
 • Mengantuk semasa memandu (ini bahaya!)


Jadi bagi isteri2 yang mana suaminya mengalami masalah kelesuan, pertama sekali ialah memastikan suami mendapat nutrisi harian yang cukup, bekalkan suami anda dengan set A (optimum set) yang terdiri dari Vita-Lea, B-Complex dan Vita-C yang mampu menjaga tubuh badan suami dan memberi ketenangan kepadanya.

mei 041
Set A (Optimum Set)
Full Set : RM 205

Sekiranya suami anda mengalami masalah kelesuan yang agak kronik dan memerlukan peningkatan tenaga segera, anda boleh mencuba set di bawah program energy booster:

SHAKLEE JUN 003SHAKLEE JUN 011
L-R : Omega Guard, Cinch Energy Tea Mix dan CorEnergy.

Saya sendiri mengambil Omega Guard setiap hari, kerana ia bukan saja membantu meningkatkan daya tumpuan tapi jugamengandungi DHA dan EPA yang diperlukan untuk perkembangan minda yang sihat.

Sebagai penggemar teh, saya mengambil cinch tea mix sebagai mengurangkan dos teh harian saya. Saya ni tak boleh ‘hidup’ tanpa minum teh. 

Dengan cinch energy tea mix, ia bukan saja mengandungi campuran teh sejati, tapi juga tanpa bahan2 pengawet dan pewarna tiruan.

CorEnergy pula mengandungi ginseng yang dah lama terkenal terutama dalam masyarakat Cina Purba sebagai makanan yang meninggikan daya ketahanan mental dan fizikal. Ia juga mengandungi cordyceps yang dikatakan tonik istimewa untuk daya ketahanan badan. Ia juga mengandungi teh hijau yang amat baik untuk kekuatan fungsi otak.

Tapi secara peribadi saya sarankan jika suami anda tidak pernah mengambil sebarang vitamin atau supplement sebelum ni (susah sebenarnya nak jumpa orang lelaki yang makan supplement kalau bukan sebab isterinya), anda boleh ambil Set A dahulu kerana kemungkinan kelesuan yang dialami adalah masalah asas tubuh badannya, contohnya terlalu banyak radikal bebas dalam tubuhnya, hormon yang tidak stabil, banyak sel yang rosak dan sebagainya.


Read more http://vitaminsemulajadi.com/shaklee-untuk-lelaki-bila-suami-selalu-kepenatan/::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
 :::Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya di are_t84@yahoo.com | SMS 013-9218084 untuk tips kesihatan/kecantikan. 

*Penafian: Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...